Чернігівські княгині і князівни на сторінках Київського літопису ХІІ ст. і Любецького Синодика: порівняльна характеристика - Чугаєва, І. (Сiверянський лiтопис, 2014)
У статті підраховано чернігівських княгинь і князівен, згаданих у Київському літописі ХІІ ст. та Любецькому Синодику в ХІ – середині ХІІІ ст., а також здійснена спроба їхньої ідентифікації. На основі порівняння частотності та контексту згадувань княгинь і князівен взагалі й чернігівських зокрема в Київському літописі ХІІ ст. автор виділяє ще один критерій, що маркує сліди чернігівського літописання Ольговичів.