Реалізація житлової політики і пам’яткооохронна діяльність у Чернігові у 1920-х рр. - Непотенко, І. (Сiверянський лiтопис, 2014)
У статті визначено та охарактеризовано способи вирішення житлової проблеми та заходи щодо відновлення і відбудови житлового фонду Чернігова у 1920-х рр. Крім того, висвітлено стан та умови збереження архітектурних пам’яток та житлових будівель з вишуканим оздобленням фасадів, які увійшли до складу підохоронних, у ході реалізації пам’яткоохоронної діяльності.