Околиці Макошина та Макошинського Миколаївського монастиря в матеріалах «Генерального опису Лівобережної України» (1765 – 1769 рр.) - Казіміров, Д. (Сiверянський лiтопис, 2014)
Публікація містить джерела до історії селища Макошине та Макошинського Миколаївського монастиря другої половини XVIII ст. У передмові розглядаються інформаційні можливості наведених документів щодо вивчення географічних особливостей регіону, житлової та господарської забудови, розвитку сільського господарства та промислів, соціальної структури та демографічних характеристик населення Макошина у другій половині XVIII ст.