Переселення корсиканців 1782-1784 років, як епізод з колонізації степового краю - Бойко, П. (Сiверянський лiтопис, 2014)
Стаття присвячена одному з епізодів зовнішньої колонізації Степової України, а саме переселенню колоністів з південної Європи. У статті в короткому вигляді подана історіографія дослідження даного питання. На основі раніше не використаних джерел робиться спроба реконструювати події переселення іноземців та їх взаємозв’язок з місцевим населенням.