Сучасні проблеми формування зон вільної торгівлі в Україні - Осадча, Н.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2008)
Побудова взаємовідносин в рамках домовленостей зі Світовою організацією торгівлі супроводжується поступовим впровадженням ряду заходів. Одним з них є побудова зон вільної торгівлі та ставок оподаткування. Формування зон вільної торгівлі на території України дозволить підвищити використання її економічного потенціалу з одночасним поліпшенням якісної структури експорту.