Особенности радиационного повреждения кремниевых детекторов высокоэнергетическими электронами - Маслов, Н.И.; Неклюдов, И.М. (Вопросы атомной науки и техники, 2002)
В роботі розглянуті процеси пошкодження кремнію та кремнійових детекторів, особливості радіаційних пошкоджень кремнію та кремнійових детекторів в умовах розвитку електронно-фотонної зливи. Отримані експериментальні результати по ефективності радіаційного пошкодження кремнію електронно-фотонною зливою від первинних елек- тронів з енергією 220, 500 та 1000 МеВ. Досліджені особливості дефектотворення у детекторі. Розглянут ефект радиаційного пошкодження, включаючий змінення (зменшення) ефективної концентрації легируючої домішки та взміненні типу проводимості матеріалу детектора в разі опромінення. Показано, що ефективність утворення дефектів у детекторі може відрізнятись від утворення дефектів у кремнію з ідентичними параметрами.