Розчинність оксидів металів у розплаві NaF—ZrF₄ - Пшеничний, Р.М.; Бугаєнко, В.В.; Омельчук, А.О. (Украинский химический журнал, 2009)
Методами термічного фазового аналізу дослідженo розчинність оксидів металів (TiO₂, ZrO₂, PbO₂, BaO, SiO₂, MgO, PbO, Ga₂O₃, Al₂O₃, La₂O₃, Sm₂O₃) в евтектичних розплавах системи NaF—ZrF₄. Отриманo політерми розчинності в інтервалі 550—800 °C. Наведенo дані спільної розчинності оксидів у сольовому розплаві.