Моделі поведінки торгово-промислової палати як інформаційного агента в системі взаємодії бізнесу та влади - Болдир, Г.М. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
В статті проаналізовано принципи взаємодії підприємств та держави через інститут торгово-промислових палат у різних організаційно-правових формах: державній, континентальній. англосаксонській, євразійській та азіатській. Розглянуто відмінні риси та зроблено висновок про провідну роль торгово-промислових палата як інформаційного агента в системі «бізнес-бізнес» та необхідність посилення ролі цього інституту як інформаційного агента в системі «бізнес-влада».