Дослідження взаємозв’язку продуктивності та оплати праці в Україні - Богачев, О.С. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Розглянуто сучасні проблеми та тенденції співвідношення продуктивності праці за заробітної плати в Україні. Проаналізовано практичні аспекти та недоліки статистичного обліку показників. Доведено необхідність удосконалення обліку макроеконо-мічних показників у відповідності до поточних потреб планування. Досліджено тенденції зміни продуктивності праці та заробітної плати в різних системах оцінки. Обґрунтовано регресійну лінійну модель взаємозв’язку показників та надана оцінка отриманих результатів.