Коли засноване село Данина та звідки походить його назва - Тимошик, М. (Сiверянський лiтопис, 2015)
Уперше об’єктом спеціального вивчення є історія виникнення та походження назви одного із сіл Ніжинського району – Данина. Простежується еволюція змін цього топоніма на Даніно, Данине та обґрунтовується необхідність повернення населеному пункту історичної назви.