Благодійна діяльність населення Чернігівської губернії під час російсько-турецької війни 1877–1878 рр. - Сидоренко, О. (Сiверянський лiтопис, 2015)
У статті розглянуто питання благодійної діяльності населення Чернігівської губернії під час російсько-турецької війни 1877–1878 рр. Охарактеризовано участь чернігівців у зборі грошових пожертв, здачі продуктів харчування, коней на користь діючої армії, організація благодійних заходів. Проаналізовані зміни в житті населення Чернігівської губернії, пов’язані з військовими діями на Балканах.