Організований набір робітників у відбудові Донбасу (1943 – 1950 рр.) - Жбанова, К. (Сiверянський лiтопис, 2015)
У статті йдеться про залучення населення до робіт на підприємствах і будовах Донбасу в 1943–1950 рр. Досліджено процес запровадження організованого набору робітників для повоєнної промисловості регіону. Охарактеризовано основні етапи оргнабору відбудовчого періоду та їхню специфіку. Проаналізовано значення та наслідки організованого набору робітників у 1943-1950 рр., його подальший вплив на розвиток Сходу України.