Учитель, викладач гончарної школи Іван Каша: сторінки життя (до 120-річчя від дня народження) - Міщанин, В. (Сiверянський лiтопис, 2015)
Іван Савович Каша (1895-1947) – рідний брат відомої опішнянської малювальниці 1930-х –1960-х років Мотрони Савівни Назарчук (Каші) (1911 – 2008). Протягом 1937 – 1941 років працював викладачем математики і фізики в Опішнянській школі майстрів художньої кераміки. На основі архівних документів досліджено життєвий шлях педагога. Стаття присвячена 120-річчю від дня народження Івана Каші.