Нормативне регулювання діяльності банків в області кредитування та управління кредитним ризиком шляхом формування резерву на покриття можливих збитків - Касьян, М.В.; Чимшит, С.І.; Войт, С.М. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Ця стаття розглядає кредитний ризик як об’єкт управління з боку Центрального банку та комерційних банків. Проведено аналіз нормативних документів, які торкаються такої важливої технології управління кредитним ризиком, як формування резерву на покриття можливих збитків. Систематизовані обов’язкові вимоги Національного банку, які стосуються формування резерву та оцінки фінансового стану позичальника, що мають допомогти комерційним банкам у створенні власних кредитних процедур та технологій управління кредитним ризиком.