Теоретико-методологічні засади формування ресурсно-функціонального механізму розвитку системи енергетичної безпеки - Турченко, Д.К. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Розкрито і деталізовано існуючі методологічні підходи до побудови дієвого механізму реалізації енергетичної політики в державі та запропоновано авторський підхід до його формування.