Елементи грошових потоків вугільних шахт: особливості управління ними - Харченко, В.А. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
У статті запропоновано розподіляти елементи грошових потоків на керовані та некеровані за ступенем впливу на процеси надходження та використання коштів і можливістю управління кожним із елементів. Обґрунтовано основні причини впливу випадкових складових на керовані параметри грошових потоків вугільних шахт. Запропонований підхід дозволить підвищити точність планування на всіх рівнях управління, спростити процедури зіставлення фактичних і планових елементів валового грошового потоку, поліпшити ефективність контролю за виконанням планів грошових потоків, підвищити ступінь обгрунтованості прийнятих рішень у господарській діяльності шахт для реалізації основної мети управління грошовими потоками — забезпечення постійної фінансової рівноваги.