Вивчення укріплень Поділля XIII—XVIII ст. (за археологічними даними) - Виногродська, Л.І. (Археологія і давня історія України, 2010)
У статті розглядаються замки Поділля, що досліджувалися автором. Подається їх хронологія і коротка характеристика фортифікації і матеріальної культури, що відповідає хронологічним періодам історії будівництва замків на Поділлі.