Ходосівський археологічний комплекс: вивчення, охорона, експериментальне моделювання - Готун, І.А.; Казимір, О.М. (Археологія і давня історія України, 2010)
Публікація характеризує втілювану Північною експедицією ІА НАНУ комплексну програму дослідження, охорони, музеєфікації, студіювання експериментальної археології на низці пам’яток південних київських передмість поблизу с. Ходосівка Києво-Святошинського р-ну.