Історико-археологічне вивчення Переяславля Руського та Переяславщини (середньовічної Переяславської волості): сучасний стан і перспективи - Колибенко, О.В. (Археологія і давня історія України, 2010)
Метою даної роботи є узагальнення результатів історико-археологічного вивчення Переяславля та середньовічної Переяславщини, а також розгляд його сучасного стану та перспектив.