Статистичне моделювання дендритів нейронів - Бондаренко, Я.С.; Турчин, В.М. (Математичні машини і системи, 2011)
У роботі запропоновано загальну ймовірнісну модель дендритів нейронів. Розроблено алгоритм моделювання дендрита, складниками якого є алгоритми моделювання ланки сегмента, моделювання сегмента без піддерев, моделювання сегмента з піддеревами, моделювання піддерева -го рівня. Робота алгоритму моделювання дендритів нейронів апробована і проілюстрована моделюванням дендритів Пуркін'є клітин кори мозочка морської свинки.