Пліснеський археологічний комплекс - Филипчук, М.А. (Археологія і давня історія України, 2010)
На основі результатів польових археологічних досліджень, отриманих автором за останні десятиліття, а також аналізу джерел, сформованих нашими попередниками, в статті обґрунтовується положення про функціонування комплексу археологічних пам’яток слов’яно-руської та пізньосередньовічної доби.