Результати та перспективи археологічних досліджень сільських поселень Чернігівського Полісся - Веремейчик, О.М. (Археологія і давня історія України, 2010)
У статті розглянуті основні результати та перспективи археологічних досліджень сільських поселень Х—ХІІІ ст. на теренах Чернігівського Полісся. Висвітлений потужний джерельний потенціал з сільських поселень, накопичений протягом ХХ — початку ХХІ ст.