Архітектурно-археологічні дослідження Десятинної церкви 2008—2009 рр. - Івакін, Г.Ю.; Іоаннісян, О.М.; Йолшин, Д.Д.; Лукомський, Ю.В. (Археологія і давня історія України, 2010)
У статті подаються матеріали нових архітектурно-археологічних досліджень Десятинної церкви Х ст. в Києві, здобуті протягом двох останніх польових сезонів — 2008—2009 рр. Роботи були зосереджені в апсидній частині храму, в районі північно-західного кута споруди, перед західним фасадом церкви.