Малинське городище древлян - Звіздецький, Б.А. (Археологія і давня історія України, 2010)
У статті аналізуються матеріали розкопок городища у м. Малині на Житомирщині. Зроблено висновок, що найраніші укріплення у регіоні розселення літописних древлян виникають не пізніше VIII ст.