Проблеми та перспективи давньоруської та середньовічної біоархеології - Козак, О.Д. (Археологія і давня історія України, 2010)
У статті наводяться короткі результати комплексного дослідження декількох різних в антропологічному і палеопатологічному сенсі давньоруських міських могильників. На їх основі виділено декілька комплексів ознак, що дозволяють характеризувати населення в його екологічному і соціальному оточенні. Автором описана методика дослідження кісткових решток із звичайних і масових поховань, а також можливості інтерпретації даних, отриманих в ході їх вивчення.