Палеоетноботанічні дослідження давньоруського часу та середньовіччя на території України - Пашкевич, Г.О. (Археологія і давня історія України, 2010)
У статті аналізуються знахідки палеоетноботанічних матеріалів (обвуглені зернівки та насіння) на поселеннях давньоруського часу на території України. Виділено палеоетноботанічний комплекс (ПБК) Давньої Русі, який складався з жита посівного, голозерних пшениць, проса звичайного, плівчастого ячменю, вівса посівного (зернові), гороху, сочевиці (бобові), конопель, льону (технічні культури).