Чисельне дослідження процесу напірної фільтрації в середовищі з тонкими каналами - Слупко, О.М.; Савула, Я.Г.; Дяконюк, Л.М. (Математичні машини і системи, 2011)
Побудовано математичну модель, яка описує процес напірної фільтрації в середовищі з тонкими каналами. Проведено низку розрахунків і досліджено залежність тиску та швидкості руху рідини при різних показниках напору і коефіцієнта фільтрації. Представлені і проаналізовані результати обчислювальних експериментів з визначенням тиску і швидкості руху рідини в рамках запропонованої моделі. На основі одержаних результатів зроблено висновок про застосовність сформульованої моделі.