Математична модель оборотного капіталу у моделюванні операційної та фінансової діяльності підприємства - Стрелюк, О.В. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2013)
Розглядається динамічна оптимізаційна модель руху оборотного капіталу із застосуванням методів лінійного програмування. Зроблено висновок, що найбільш вдалим представленням оборотного капіталу є функціональна модель, яка приводить до динамічної форми на довгостроковому горизонті планування