Застосування економіко-математичного моделювання з метою визначення ризику виникнення аварійних ситуацій на вугільній шахті - Чуріканова, О.Ю. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2013)
Проаналізовано економіко-математичні методи та підходи до визначення ймовірності виникнення аварійних ситуацій та їх економічних наслідків на вугільних шахтах. Виділено групу показників по яким визначається ймовірність настання тих чи інших несприятливих подій на вуглевидобувному підприємстві. Розкрито основні типи аварій на вугільній шахти та підходи до їх прогнозування.