Інтелектуалізація управління сталим розвитком соціально-економічної системи в умовах глобалізації та процесів, що динамічно відбуваються - Гриценко, В.І.; Бажан, Л.І. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2014)
Досліджуються глобалізаційні процеси, їх фактори і вплив їх на національні економіки. Обґрунтовано необхідність інтелектуалізації національної економіки. Запропоновано теоретичну модель, що ілюструє інтелектуалізацію сталого розвитку соціально-економічної системи в умовах глобалізації та динамічності, що відбуваються.