Віртуальні організації як концепція штчного інтелекту, її комунікативний аспект - Макарова, М.В. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2014)
У статі розглянуто історію розвитку концепцій і технологій штучного інтелекту, приділено увагу концепції віртуальної організації як розвитку методології багатоагентних систем, досліджено її комунікативний аспект.