Аналіз основних принципів та факторів стійкого розвитку аграрного сектора в регіоні та розробка концептуальних підходів до їх дослідження - Соболевська, Л.І. (Економіко-математичне моделювання соціально-економічних систем, 2014)
Проаналізовані основні принцпи розвитку аграрного сектора економіки в умовах невизначеності та ризику. Сформовані концептуальні принципи дослідження системи показників та факторів, що визначають умови стабільного функціонування аграрного сектора економіки. Запропонований підхід базується на застосуванні методу Байєсівських мереж.