Дослідження ймовірнісної моделі дендрита нейрона - Бондаренко, Я.С.; Турчин, В.М. (Математичні машини і системи, 2011)
У роботі досліджено вплив основних числових характеристик імовірнісної моделі дендрита нейрона на форму реалізацій дендритних дерев і на значення похідних характеристик дендрита. Вплив основних числових характеристик ілюструється серіями реалізацій дендритів. Похідними числовими характеристиками дендрита виступають загальна довжина дендрита, число розгалужень, число закінчень, максимальний порядок сегмента, максимальна path distance.