Статистична оцінка завадозахищеності систем зв'язку з технологією MIMO - Зайцев, С.В.; Казимир, В.В.; Восколович, О.І. (Математичні машини і системи, 2011)
У статті вперше отримані аналітичні залежності для розрахунку середньої ймовірності бітової помилки в каналах з релеєвськими завмираннями, флуктуаційним шумом та навмисними завадами для систем MIMO з розширенням спектра сигналів методом псевдовипадкової перестройки робочої частоти. Дані залежності дозволяють здійснити більш точний аналіз завадозахищеності каналів при малих відношеннях сигнал-завада в каналі.