Академік Олексій Івахненко: життєвий і творчий шлях ученого - Степашко, В.С. (Індуктивне моделювання складних систем, 2013)
30 березня 2013 року було відзначено соту річницю від дня народження академіка Національної Академії Наук України Олексія Григоровича Івахненка, видатного вченого в галузях інформатики, кібернетики, штучного інтелекту, інтелектуального управління та моделювання, чиї наукові досягнення здобули міжнародне визнання. Подамо короткий життєпис та нарис його розвитку як великого Вченого.