Порівняльний аналіз методу Монте-Карло та методу довірчих еліпсоїдів при оцінюванні функціональної придатності РЕК - Крепич, С.Я.; Дивак, М.П. (Індуктивне моделювання складних систем, 2013)
Розглянуто задачу оцінювання функціональної придатності РЕК за допомогою методу Монте-Карло та методу довірчих еліпсоїдів. Проведено порівняльний аналіз зазначених методів з точки зору обчислювальної складності їх реалізації. Показано, що при однаковій точності, метод Монте-Карло у порівнянні з методом довірчих еліпсоїдів на порядок більш затратний у сенсі часової складності його реалізації.