Математична модель динаміки відвідуваності тематичних веб-сайтів та методи її ідентифікації - Пасічник, Н.Р.; Пасічник, Р.М.; Дивак, М.П. (Індуктивне моделювання складних систем, 2013)
У статті запропоновано метод параметричної ідентифікації моделі процесу короткотермінового росту відвідуваності Веб-сайтів та метод параметричної ідентифікації моделі процесу довготермінового росту відвідуваності Веб-сайтів. В роботі розглядається неавтономна модель відвідуваності Веб-сайтів, яка включає модель динаміки фактора впливу на основі модифікованої системи звичайних диференціальних рівнянь Моно