Знахідка гальштатського меча в селі Синьків на Тернопільщині - Олійник, В.І. (Археологія і давня історія України, 2010)
Стаття присвячена введенню в науковий обіг знахідки бронзового меча з чашоподібним навершям поблизу села Синьків Заліщицького району. Подається детальний опис знахідки, визначено культурну приналежність.