Оборонні споруди культури Ґава-Голігради - Буда, А.В.; Дерех, О.М. (Археологія і давня історія України, 2010)
Статтю присвячено аналізу досліджень оборонних споруд культури Ґава-Голігради на території Західної України. Звертається увага на особливості географічного розташування городищ, їх планування та конструктивні особливості.