Знахідки предметів римського імпорту з металу на черняхівських пам’ятках України - Магомедов, Б.В. (Археологія і давня історія України, 2010)
Більшість знахідок походять із західних областей У країни і датуються періодом С1в—С2. Мабуть, в основній масі це військові трофеї часів готських воєн (238—270 рр.).