Фібули «воїнського типу» черняхівської культури (за матеріалами пам’яток України) - Петраускас, О.В. (Археологія і давня історія України, 2010)
У статті зібрано і проаналізовано інформацію про фібули «воїнського типу» черняхівської культури. Описано територію поширення, поділено їх за типами, групами та хронологією.