Дослідження городищ поблизу села Біле на Чортківщині - Миська, Р.Г.; Погоральський, Я.В. (Археологія і давня історія України, 2010)
Археологічні дослідження показали, що більше городище (Біла ІІІ) датується кін. ІХ — Х ст. та може бути інтерпретоване як городище-князівська фортеця. Два інші городища розміщенні безпосередньо на лівому березі Серету відносяться до Х ІІ—ХІІІ ст. та можуть пов’язуватись із літописним Моклековом. Проте для остаточного вирішення зазначеного питання необхідні більш масштабні стаціонарні археологічні дослідження.