Структура та дослідження швидкодії систем обробки знань - Кургаєв, О.П.; Савченко, І.В. (Математичні машини і системи, 2012)
Розробка нових, більш продуктивних, архітектур комп'ютерів для обробки знань залишається актуальною задачею. В роботі запропоновано структуру інтерпретатора баз знань та виконано емпіричне дослідження продуктивності системи обробки знань. У дослідженнях застосовано метод апроксимації. Отримані результати свідчать про доцільність апаратної реалізації засобів інтерпретації баз знань. Запропонований інтерпретатор може бути використаний при побудові сучасних систем обробки знань.