Формування оптимального машинного коду програм під час його синтезу - Салапатов, В.І. (Математичні машини і системи, 2012)
Запропоновано застосування формального опису синтаксису у вигляді недетермінованих кінцевих автоматів як на етапі синтаксичного аналізу програм, так і на етапі формування машинних кодів. На етапі синтаксичного аналізу для кожного стану автомата, що на відповідній діаграмі відображається своєю верхівкою, певна сукупність вхідних та вихідних дуг можуть виявитися помилковими та виділеними в окремий список. На етапі формування кодів машинних команд помилкові ситуації неможливі, оскільки асемблерні оператори формуються згідно з існуючими правилами опису форматів цих команд. Оптимальність машинного коду досягається за рахунок використання існуючих даних у регістрах та стеку цільового мікропроцесора.