Ліпна кераміка північно-західної традиції черняхівських пам’яток межиріччя Дніпра та Псла - Милашевський, О.С. (Археологія і давня історія України, 2011)
Статтю присвячено комплексам ліпної кераміки північно-західної традиції регіону Дніпро-Псьольського межирічч. На основі типології Р. Волонгевича розглянуто матеріали поселень Дмитрівка ІІІ, Барбара І і могильника Компанійці. Під час дослідження проаналізовано 92 посудини (цілі і фрагментовані). В регіоні просліджено низку особливостей керамічного комплексу — присутність скіфо-сарматського, слов’янського і германського елементів, де переважають горщики групи ІА і миски групи Х. В германському компоненті виділяється пшеворська складова.