Модель визначення інтегрального показника інвестиційної привабливості підприємства - Алєксєєв, А.А.; Панченко, А.І. (Математичні машини і системи, 2004)
Модель передбачає оцінку результатів діяльності підприємств, фірм на основі системи показників, яка забезпечена національною статистикою. Елементами новизни є використання дворівневої системи вагових коефіцієнтів та формалізована схема розрахунків фінансових показників, яка проілюстрована на повномаcштабному прикладі. Схема охоплює розрахунок 34 показників якісної оцінки фінансового стану підприємства.