Нелінійна нормалізація статистичних показників для задачі побудови інтегральних індексів - Волощук, Р.В.; Степашко, В.С. (Індуктивне моделювання складних систем, 2014)
В статті запропоновано новий метод нормалізації статистичних показників, що характеризують складні соціально-економічні процеси, для задач інтегрального оцінювання стану економічної безпеки.