Аналіз методів управління якістю води для зрошення при промивках русла р. Інгулець дніпровською водою - Коваленко, Р.Ю.; Ковальчук, П.I. (Індуктивне моделювання складних систем, 2014)
За даними моніторингу якості води для зрошення проведено порівняльний аналіз ефективності різних методів управління промивкою р. Інгулець. Для формалізації системної моделі прийняття рішень використовується модель нейронної мережі. Показано, що в результаті промивок дніпровською водою за другим методом управління спостерігається зниження вмісту хлоридів, за агрономічними показниками поліпшується якість води від «непридатної» до «обмежено придатної» для зрошення.