Особливості методології системного управління водним режимом територій для захисту від підтоплення - Ковальчук, В.П. (Індуктивне моделювання складних систем, 2014)
Розроблена методологія системного управління водним режимом для ефективного захисту від підтоплення зрошуваних територій, яка включає ієрархічно організовані види управління водонадходженням і водовідведенням. Запропонована реалізація системного управління на основі інформаційних технологій. Розроблена Інформаційно-аналітична система для структурного управління водонадходженням, що дозволяє проводити оцінку режимів зрошення за різних умов.