Арифметическое моделирование случайных процессов и r-алгоритмы - Глазунов, Н.М. (Кибернетика и системный анализ, 2012)
Наведено три класи методів генерації псевдовипадкових послідовностей, які базуються на арифметичних принципах. Досліджено клас задач матричної недиференційованої оптимізації і запропоновано на основі r-алгоритмів метод їх розв’язання. Дано застосування